Chytrá domácnost

A tady se to všechno propojí. Nové moderní technologie, IoT zařízení, energetický management, vzdálené a automatizované ovládání vaší domácnosti a v ní instalovaných technologií a zařízení.

Malé elektrikářské práce i velké elektromontáže

Profesionální elektrikáři z Prahy

V dnešní moderní době je možné všechna naše zařízení a v domě instalované technologie mezi sebou propojit, sledovat jejich stav, řídit je a využívat informace, které nám poskytují. Například pro úsporu energie, zjednodušení běžných denních úkonů a úsporu času.

16

let zkušeností
klv galaxy touch 640x640 1 | Chytrá domácnost
Ovládání osvětlení

Dříve vypínač, dnes je možné osvětlení doma ovládat mobilním telefonem, hlasem nebo plně automaticky. Je možné měnit intenzitu i teplotu osvětlení. A když odejdeme, tak se vypne, aby se neplýtvalo elektrickou energií. A když jsme na dovolené, může naopak simulovat naši přítomnost a odradit případné nenechavce.

aqara climate sensor e1719749522137 | Chytrá domácnost
Ovládání vytápění, klimatizace

Systém chytré domácnosti můžeme propojit se systémem vytápění a chlazení. Zařízení poté může samo regulovat teplotu tak, abychom se doma vždy cítili dobře. Topení se zapne s předstihem, aby po návratu z práce bylo doma příjemně teplo, ale aby se zbytečně neplýtvalo, když jsme pryč.

ctecka 640x640 1 | Chytrá domácnost
Propojení se zabezpečením

Pokud máme doma instalovaný systém zabezpečení, je také možné jej propojit s chytrou domácností. Ta pak v případě, že odcházíme a zapneme alarm, tak utlumí topení nebo chlazení, vypne světla a zatáhne žaluzie.

smart home spoluprace fve e1719749125201 | Chytrá domácnost
Spolupráce s FVE

Je možné sledovat počasí a předpovídat výrobu elektrické energie z vaší fotovoltaické elektrárny. Systém ví, kolik energie běžně spotřebováváte, jak jsou nabité baterie i za kolik se zrovna prodává na spotovém trhu a nasměruje energie tím nejvhodnějším způsobem.

loxone logo e1719748352648 | Chytrá domácnost
Loxone

Loxone je evropský výrobce systému pro inteligentní elektroinstalace, řízení a automatizaci technologií v domácnosti (smart home), budovách a v průmyslu.

Loxone propojuje všechny komponenty v inteligentní budově podobně jako lidský nervový systém. Všechna vlákna vedou do centrálního řídicího bodu, Miniserveru. Umožňuje jednotlivým komponentům a zařízením vzájemně komunikovat a sám automatizuje většinu úloh z hlediska bezpečnosti, pohodlí a energetické efektivity. Ať už se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální aplikaci.

home assistant logo | Chytrá domácnost
Home assistant

Home Assistant je bezplatný a open-source software pro domácí automatizaci, navržený jako nezávislá integrační platforma a centrum chytré domácnosti pro ovládání zařízení chytré domácnosti, s důrazem na lokální kontrolu a soukromí. K jeho rozhraní lze přistupovat přes webový prohlížeč nebo pomocí doprovodných aplikací pro Android a iOS. A nebo jej můžete ovládat hlasovými příkazy přes podporovaného virtuálního asistenta, jako je Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri a „Assist“ (vlastní vestavěný lokální hlasový asistent) Home Assistant..

smart home | Chytrá domácnost

Zařízení a technologie chytré domácnosti zažívají v posledních letech velký boom. Jednak z důvodu, že většina zařízení v naší domácnosti jsou IoT zařízení (zařízení připojené do internetu a možné vzdáleně ovládat) a všichni máme v kapse chytrý telefon vždy online. Také mají velký potenciál úspory energie, času i peněz.

Mimo menších zařízení, které můžeme koupit v obchodě, která nabízejí jednodušší propojení několika základních zařízení v domácnosti (jako je například Amazon Alexa, Philips HUE, Shelly), existují i velké ucelené systémy, které podporují pokročilejší a komplexnější prvky chytré domácnosti s větším množstvím integrací.

Mimo technologii KNX, která má místo spíše ve velkých kancelářských objektech a nákupních centrech patří mezi velmi zajímavé technologie rakouský výrobce Loxone.

Další možností jsou open source řešení. Mezi nejznámější patři Home Assistant a OpenHAB. Zde se jedná spíše o řešení pro geeky a fanšmejkry do technologií typu DIY, ale obě tyto možnosti nabízejí opravdu velké a zajímavé integrace vaší domácnosti.

Řešíme dílčí práce i celé projekty
express-delivery
Rychlost
Vaše požadavky se vždy snažíme zpracovat v co možná nejkratším čase. V případě havárií individuálně, či přednostně.
thumbs-up (1)
Zodpovědnost
Naší práci bereme velmi vážně. Bezpečnost je vždy na prvním místě.
service (1)
Kvalita služeb
Pro svou práci používáme nejmodernější technologie a kvalitní materiál. Take díky pravidelnému školení techniků jsme schopni nabídnout služby na nejvyšší možné úrovni.
Reference

Kvalitně provedená práce

Hledáte spolehlivého a stabilního partnera?

FAQ

Jak probíhá spolupráce

Některé naše úkony mají pevně danou cenu, ale obecně naceňujeme každou zakázku individuálně. Napište nám, zavolejte a my vám vypracujeme cenovou nabídku.

To vždy záleží na jednotlivém rozsahu práce. Lustr bude viset do hodiny, rozvaděč zapojíme za den a rozvody v malém bytě přibližně za týden. Pokud se domluvíme, vždy vám přesně řekneme, kolik času práce zabere.

Můžete přijít hned? Rádi bychom, ale to pravděpodobně nebude možné. Pracujeme u zákazníka, který nás kontaktoval před vámi. I tak si neplánujeme práci na roky dopředu a termín pro vás najdeme obvykle rychle.

Vzhledem k tomu, že všichni naši pracovníci jsou z Prahy, pracujeme převážně zde a v blízkém okolí. Pevně věříme, že i ve vašem okolí jsou šikovní lidé a najdete svého řemeslníka i u vás.

Co všechno pro mě můžete udělat? 

Napište nám

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí na ni zásady ochrany osobních údajů a podmínky služby Google.
Odesláním zprávy beru na vědomí zpracování osobních údajů.